İçeriğe geç

Ay: Nisan 2012

Ubuntuda Masaüstüne Kısayol Oluşturma

Linux ortamında kısayol oluşturmak birçok linux kullanıcısının bilmediği, yeni başlayanların sürekli aradığı basit ama az bilinen bir iştir. Genelde kullandığımız masaüstü ortamlarından dolayı pek ihtiyaç duyulmaz ama Windows alışkanlıkları bulunan kişiler eski alışkanlıklarından vazgeçemediği için kısayol oluşturma gereği duyar.

Aslında işlem basittir. Asağıdaki komutu terminale giriniz. (CTRL+ALT+T Kombinasyonu ile açabilirsiniz.)

Bu komuttan sonra aşağıdaki panel karşınıza çıkacak.

3 Yorum

PHP’de include();, include_once();, require();, require_once(); Farkları

Php kod yazmaya yeni başlayan en acemi kişiden en profesyoneline kadar herkesin başvurduğu bu 4 fonksiyonun farklarını bilen var mı ? Bazen forumlarda denk geliyorum bazen de doğruca bana soruluyor bunların farkı ne diye. Bugün bunların farkını açıklamaya karar verdim 🙂 Aslında farkını anlamak için basit bir örnek yapabilir, sonucu kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

include(); fonksiyonundan başlayalım. Bu fonksiyon ile çağırdığımız sayfaya yüklenirken eğer bir hata olursa veya çağırdığımız sayfa içerisindeki kodlarda bir sıkıntı varsa sayfa yüklendikten sonra php uygun hatayı verir ve sayfanın yüklenmesine devam eder.

Yorum Bırak

jQuery İle Işıkları Söndür Uygulaması

Özellikle video sitelerinde kullanılan “Işıkları Kapat” özelliği bir ara çok moda oldu. Bloglarda bile kullanılır olmuştu. Daha çok sitelerin odaklanma noktası dışındaki görüntüleri hafifletmek için kullanılan bu özellik açık renki sitelerde gece vakitleri için de işe yarıyor. Herhangi bir site odaklama gerekmeyecek bir özelliğe sahip olsa dahi bu özelliği sırf geç saatlerdeki kullanıcıları için kullanabilir.

Örneğin açık tonlarda hoş bir tasarıma sahip bir blog sitesi, bir çocuk oyun sitesi, forum sitesi vb. siteler geç fakitlerdeki kullanıcılar için bu özelliği sitelerine eklerse kullanıcıları tarafından tercih nedeni bile olabilir. Benim kullandığım tema pek açık toklarda olmadığı için tercih etmedim.

Gelelim bu güzel özelliğin kodlarına ve açıklamasına. Aslında satır satır inceleyecek olursak çok basit olduğunu göreceğiz. Herşey 2 satırlık JavaScript kodundan oluşuyor.

Yorum Bırak